Puding caramel ready utk dikukus..
Cara saya
1) 1/2 cawan gula pasir ( masak hangus dlm loyabg dan ketepikan )
2) 7 biji telur gred A
3) 1 tin susu pekat
4) 2 tsp tepung castard
5) 1 tsp esen vanilla
6) 1 tsp pewarna kuning telur
Cara2 nya:
Campurkan bhn (2)-(6) dlm blender.. Blend hingga sebati. Tuang atas adunan gula hangus tadi.. So kukuskan selama 1/2 jam atau masak.. Nak tau cukup masak ke x.. Test guna pisau kat tgh adunan tu. kalau x melekat tu maksudnya dah masak! Sejukkan.. Dan hidangkan.. Pe lagi makan laa..hihi
2) 7 biji telur gred A
3) 1 tin susu pekat
4) 2 tsp tepung castard
5) 1 tsp esen vanilla
6) 1 tsp pewarna kuning telur
Cara2 nya:
Campurkan bhn (2)-(6) dlm blender.. Blend hingga sebati. Tuang atas adunan gula hangus tadi.. So kukuskan selama 1/2 jam atau masak.. Nak tau cukup masak ke x.. Test guna pisau kat tgh adunan tu. kalau x melekat tu maksudnya dah masak! Sejukkan.. Dan hidangkan.. Pe lagi makan laa..hihi
0 comments:
Post a Comment